Len zdravá žena je šťastná žena. Konferencia Pre zdravie ženy podporuje správny balans

„Zdravý človek má milión prianí, chorý len jedno,“ aj toto je známa fráza, ktorá je však mimoriadne pravdivá a človeku otvára oči až v okamihu, keď bojuje o vlastné zdravie. Najmä ženy na seba často zabúdajú, no vďaka konferencii Pre zdravie ženy sa mohli znova nakopnúť a zažiť svoj deň.

Ženy väčšinou myslia na každého iného člena rodiny, len nie na seba. Aj konferencia Pre zdravie ženy vznikla na popud zakladateľky portálu Akčné ženy, Martiny Novotnej, keď sa jej do rodiny votrela nepríjemná diagnóza.

„Verili sme, že konferencia Pre zdravie ženy bude udalosť, z ktorej sa návštevníci vrátia domov nabití informáciami, plní nových vedomostí, ale aj oddýchnutí. Verili sme, že aj šťastnejší,“ povedala Novotná a doplnila, že presne to sa i stalo:

„Po evente sme dostali množstvo pozitívnych a povzbudivých reakcií či tipov, čomu sa ďalej venovať. Jednoznačne sme dostávali spätnú väzbu zameranú na požiadavku, aby
sme konferenciu zopakovali. Otázky totiž nezneli či, ale kedy. A dokonca svoje pocity opísala v článku aj návštevníčka, ktorá zažila tento akčný deň s nami,“ dodala nadšene Novotná.

V rámci konferencie Pre zdravie ženy návštevníčky od rána cvičili, počúvali rôzne prednášky a diskusie, vzdelávali sa o prevencii, tehotenstve i materstve. „Zdravie je to najdôležitejšie, čo v živote máme. Keď sme zdravé, dokážeme v živote všetko. Nájdite si čas pre seba a nechajte sa akčne informovať o zdraví vďaka celostnému prístupu lekárov a expertov, ktorí sú špičkou, vo svojom obore,“ motivovala Martina Novotná.

Konferencia Pre zdravie ženy bola určená všetkým ženám, mamám, dcéram či mužom, ktorých zaujíma proaktívny prístup k prevencii. Hlavný program zložený z odborníkov a lekárov bol totiž plnohodnotným vzdelávacím prvkom. Témy ako neplodnosť, možnosti jej liečby či tehotenstvo v dopoludňajších hodinách a cvičenie, intolerancie či starostlivosť o pleť v popoludňajších hodinách previedli prítomných všetkými oblasťami zdravia.

Večer patril talk show, v ktorej sa prítomné dámy rozprávali o svojom vnútornom nastavení, zdraví i podpore v rodine. V rámci show vystúpilo aj spevácke duo 2 VoiSis, ktoré tento rok vyhralo aj súťaž Košický zlatý poklad.

Medzi sprievodné aktivity, do ktorých sa prítomné dámy mohli zapojiť, patrili Kvapka krvi, vyšetrenie prsníkov, škola chrbta, vyšetrenie šedého zákalu, vyšetrenie problémových znamienok dermatoskopom a poradenstvo v starostlivosti o pleť, vyšetrenie tlaku, množstva tuku v tele, hodnoty cukru v krvi, masáže krku a šije a ďalšie tematické konzultácie.

Súčasťou programu bol BODYBALANCE, mix pilatesu, jogy a thai chi, BODYJAM, kombinácia tanca a hudby aj FLOW JOGA, kombinácia práce s mysľou, energiou a telom.
„Už teraz vieme, že náš event budeme vďaka mimoriadne pozitívnym ohlasom opakovať. Na všetkých sa tešíme v Bratislave (10. 10.2020), Košiciach , Poprade (17. 10. 2020) i Nitre (7. 10. 2020),“ dodala zakladateľka portálu Akčné ženy, Martina Novotná. Chcete sa pridať?

Za realizáciu podujatia ďakujeme aj naším patnerom!

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Podobné články