Užitočné mobilné aplikácie, ktoré využijete počas tehotenstva, ale aj ako čerstvá mamička

Nezáleží na tom, či čakáte vaše prvé alebo tretie bábätko, človek sa učí celý život. Šikovný pomocník preto padne vždy vhod. Vývoj moderných technológií zasiahol všetky oblasti našich životov. Bolo tak len otázkou času, kedy uzrú svetlo sveta aj prvé aplikácie zjednodušujúce život nadchádzajúcim rodičom.

Vďaka smartfónom existuje mnoho spôsobov, ako si uľahčiť priebeh tehotenstva, či prvé dni strávené s novorodencom. Chce čas naučiť sa napríklad aj to, kedy a ako dieťatko kŕmiť. Aj toto je obsiahnuté práve v rodičovských aplikáciách. Taktiež ponúkajú možnosti pre vedenie si rodičovského denníka, či údajov o raste dieťaťa. Je úžasné, že k tak obrovskému obsahu informácií potrebujete len mobilné zariadenie. So smartfónom v blízkosti detí však opatrne. Veľmi ľahko sa z neho môže stať lietajúca hračka. Preto nasaďte puzdro na mobil, ponorte sa do sveta rodičovských aplikácii a nájdite si pre vás tú pravú.

Zdroj: pexels.com / RODNAE Productions

Nečakané pokračovanie

Aplikácia Flo na prvý pohľad nie je aplikáciou využívanou počas tehotenstva. Slúži ako menštruačný kalendár a kalkulačka na výpočet ovulácie, pričom vám Flo zároveň vypočíta aj dni s najvyššou pravdepodobnosťou počatia. Čaro aplikácie sa však ukrýva v momente, keď do nej zadáte informáciu o tehotenstve. Vtedy sa používateľské prostredie razom zmení a z aplikácie sa stane tehotenský diár plný rôznych užitočných informácií a rád.

Tehotenská kalkulačka

Aplikácia Tehotenská kalkulačka vám pomôže pri sledovaní priebehu tehotenstva. Tohto pomocníka ocenia predovšetkým prvorodičky, ktorých zaujíma, aké všetky procesy sa dejú v ich tele počas jednotlivých týždňov. Aplikácia tiež ponúka praktické tipy, napríklad ohľadom výbavy, ktorú by ste si nemali zabudnúť vziať so sebou do pôrodnice, a tak si budete môcť všetko vopred dôsledne nachystať.

Zdroj: pexels.com / Amina Filkins

Zdieľajte informácie s rodinou

Aplikácia Tehotenství+ ponúka mnoho interaktívnych informácií pre každú fázu tehotenstva. Užitočné pre vás môžu byť aj každodenné články prispôsobené vašim potrebám tak, aby ste sa mohli pripraviť na nadchádzajúce obdobie. Prehľadne spracované je aj sledovanie priebehu tehotenstva, ktoré môžete zdieľať s vašimi najbližšími. Ak si počas tehotenstva aplikáciu zamilujete, môžete prejsť na aplikáciu Miminko+. Tá predstavuje pokračovanie predošlej aplikácie. V nej vás tvorcovia prevedú prvými spoločnými krokmi s vašou ratolesťou.

Uspávanky vždy poruke

Uspať novorodenca je občas nad ľudské sily. Tak prečo si nepomôcť šikovným pomocníkom? Aplikácia Sound Sleeper je preto vítaným doplnkom každého rodiča. Táto appka obsahuje databázu najrôznejších zvukov, ktoré pomôžu vášmu dieťaťu zaspať. Vy si tak môžete otestovať a vybrať tie, ktoré fungujú najlepšie. Či už je to zvuk lesného potôčika, alebo morského pobrežia, Sound Sleeper spraví z každého spánku príjemný zážitok, a to
ako pre vás, tak aj pre váš malý zázrak.

Zdroj: pexels.com / Laura Garcia

Pod dohľadom

S aplikáciou Cloud Baby Monitor sa nestane, aby ste nevedeli o tom, čo vaša ratolesť práve robí. Najväčšou výhodou aplikácie je to, že nepotrebujete vlastniť žiadnu kameru navyše, ale postačí vám okrem vášho smartfónu napríklad starší nepoužívaný model. Stačí si aplikáciu nainštalovať do oboch zariadení, pričom jedno necháte pri vašom bábätku a druhé budete mať so sebou. Po pár kliknutiach tak uvidíte zábery so zvukom priamo z detskej izby v reálnom čase. Aby ste nemuseli obrazovku neustále kontrolovať, v prípade zvukov a pohybov vás na to sama informuje notifikáciou.

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Podobné články