O zdravie sa starajú najmä mladé ženy, dokazuje to aj rekordná počúvanosť podcastu Zdravé reči

Až stodvadsať odborníkov a odborníčok slovenského zdravotníctva prispelo k tvorbe unikátneho obsahu o zdraví a prevencii. Podcast Zdravé reči od Unionu dosiahol tento mesiac rekordných 300-tisíc stiahnutí, čím sa zaradil medzi špičku slovenských zdravotníckych projektov tohto formátu. Zaujímavosťou je, že podcast oslovil najmä ženskú časť populácie vo veku 28-34 rokov.

„Náš podcast Zdravé reči oceňujú najmä mladé ženy, v štatistike počúvanosti ide až o 74%,“ potvrdzuje hovorkyňa Unionu Kristína Baluchová.

„Na sociálnych sieťach dostávame srdečnú spätnú väzbu, ktorá sa často týka aj osobných skúseností s niektorými lekármi, čo nás samozrejme veľmi teší. Zároveň veríme, že si náš podcast obľúbia aj muži, ktorí vo všeobecnosti pristupujú k prevencii menej zodpovedne. Práve rozhovory s odborníkmi v tejto oblasti ich môžu o jej dôležitosti presvedčiť a zbaviť ich zbytočných predsudkov či obáv z prípadných preventívnych vyšetrení.“

Medzi spíkrov podcastu, ktorého hlavnou ambíciou je kontinuálne budovať povedomie o zdraví a proaktívny vzťah k prevencii, patrí napríklad onkogynekológ MUDr. Ladislav Masák, primárka ambulantného oddelenia NÚSCH MUDr. Ivana Šoóšová, alebo známy búrač gastromýtov doc. Ladislav Kužela.

„V rámci podcastu Zdravé reči sa venujeme širokému spektru ochorení. Vytvorili sme príspevky o ženskom zdraví, vývine detí, populárne boli i rozhovory s ortopédmi či fyzioterapeutmi. Okrem znalostí o rôznych chorobách a o tom, ako ich príznaky rozoznať, sa však venujeme aj tomu, ako im predchádzať,“ vysvetľuje riaditeľka sekcie
zdravotného poistenia Elena Májeková motiváciu pokračovať v úspešnom projekte aj naďalej.

Zvučné mená slovenských špičkových odborníkov sa týkajú aj sesterského projektu Zdravá duša, ktorý sa sústreďuje na oblasť duševného zdravia. Svojich poslucháčov si získal nahrávkami o úzkostiach, sebaláske, toxických vzťahoch či OCD.

Zdieľať článok:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné články