Pre zdravie ženy sme si užili naplno

Účastničky, spíkri, partneri, akčné ženy. Všetci zúčastnení si užili sobotnajší deň plnými dúškami. 

Slnečná sobota, 16. októbra patrila jedinečnej konferencii Pre zdravie ženy. Od skorého rána sa cvičilo, debatovalo v expozóne a bohatý program si užili aj účastničky v hlavnej sále či vďaka živému prenosu.

O rôznorodosť tém nebola núdza. O výborné prednášky a diskusie sa postarali odborníci, lekári i samotné účastničky, ktoré sa lekárov pýtali a konzultovali či už v priestoroch konferencie alebo online.

Záznam si môžete zakúpiť za symbolickú sumu tu

Aký bol kľúčový odkaz konferencie PRE ZDRAVIE ŽENY 2021?

Ženy si musia dať samé seba na prvé miesto, naučiť sa prijať samú seba a postarať sa o seba a svoje zdravie.

Súhlasite s nami? Počas celého dňa padlo množstvo inšpiratívnych viet. Ak by sme to však zhrnuli do jednej myšlienky, bolo by ňou: MYSLIEŤ NA SEBA A SVOJE JA. Postaviť samú seba na prvé miesto. Len tak môžeme byť štastné my a všetci, s ktorými prichádzame do kontaktu.

PREVENCIA ako číslo jeden

Je potrebné neustále pripomínať, že prevencia musí mať v našom kalendári svoje pevné miesto. A je potrebné o tom hovoriť nahlas. Takmer stovka žien prišla do hotela Park Inn v Bratislave, aby stretla lekárov rôznych odborností a diskutovala na rôznorodé témy, ktoré prepájal jeden spoločný menovateľ. Mentálne zdravie. V poslednom období stále častejšie skloňovaná téma aj vďaka neutíchajúcemu pandemickému naladeniu celej spoločnosti. Diskutovalo sa na hlavnom pódiu aj v expo zóne, kde účastníčky mali priestor aj na osobné konzultácie a vyšetrenia. Príjemným spestrením bola cvičiaca zóna, kde ženy najviac zaujala sebaobrana či možnosť vyskúšať si postup poskytnutia prvej pomoci v simulovaných podmienkach zážitkovou formou.

Silné príbehy so šťastným koncom

Na pódiu odzneli silné príbehy mnohých žien. Hneď v úvode dňa sa o svoju ťažkú cestu za vytúženým bábätkom podelila dnes už šťastná mamina v diskusii s MUDr. Andreou Hladovcovou z centra asistovanej reprodukcie Gyncare, ktorej obrovskou podporou bol nielen partner a najbližšia rodina, ale aj komunita žien, ktoré prežívali to isté ako ona sama. „Počuť príbehy iných žien prežívajúcich rovnaké obavy aké som si zažívala ja sama, mi veľmi pomáhalo. Je potrebné hľadať podporu u ľudí, ktorí prežívajú to, čo vy samé. Lebo s diskusiou sa otvárajú nové možnosti.“

Aká je cesta prevencie duševných ochorení?

Tému pandémie osamelosti, tzv. duševnej pandémie, otvorila psychologička PhDr. Lucia Vargová Ištvaniková. Poukázala na fakt, že celkové naladenie spoločnosti je dlhodobo negatívne a odzrkadľuje sa na našich vzťahoch v práci i v našich rodinách. Je preto mimoriadne dôležité hľadať si koníčky, možnosti sebarealizácie a hlavne príležitosti, ako nebyť osamelí vo vzťahoch. „Ženy sa musia prestať porovnávať v dnešnom dokonalom svete sociálnych sietí. Hľadať niečo, čo bude obohacovať ich dušu. Práve to je cestou prevencie duševných ochorení.“

Všetko, čo ste o CBD doteraz netušili

Na pódiu sa prednášalo aj diskutovalo. A to veľmi živo na rôznorodé témy, ako napríklad erotizmus vo vzťahu a jeho vplyv na psychiku ženy, neviditeľný strojček a jeho rýchly účinok na skrášlenie úsmevu nielen u detí, ale aj dospelých, zmiernenie chronickej bolesti vďaka terapeutickému účinku CBD, teda nepsychoaktívnemu kanabinoidu obsiahnutému v konope či o tzv. „mommy makeover“ zákrokoch, ktoré pomáhajú mamičkám po pôrode získať telo, v ktorom sa cítia krásne. Mikrofón putoval z rúk algeziologičky, do rúk plastického chirurga či kouča. Peter Strcula, školiteľ a majiteľ vzdelávacej firmy sa dotkol vysoko aktuálnej témy vyhorenia. Ako prevenciu odporúča dobíjanie energie prostredníctvom starostlivosti o telo, myseľ, srdce a dušu.

Záznam z konferencie Pre zdravie ženy 2021

Ako prichádza celková spokojnosť a úspechy

Poobedňajší blok sa niesol v znamení zdravého stravovania a jeho účinkov na naše myslenie a následne duševné zdravie. Odzneli inšpiratívne príbehy žien, podnikateliek, ktoré sa zhodujú, že spokojný, vyrovnaný život našli až vtedy, keď dokázali prijať samé seba a začali sa mať rady také, aké sú. Postavili si seba na prvé miesto, venovali pozornosť signálom svojho tela a robili kroky k tomu, aby sa začali cítiť dobre. Vtedy prišila spokojnosť i samotný úspech.

Talkshow s ambasádorkami výzvy #prezdraviezeny

Večer zakončila talkshow štyroch žien, influenceriek, ktoré vyšli z komfortnej zóny, otvorili svoj svet ostatným ženám na sociálnych sieťach a stali sa pre mnohé z nich vzorom. Lebo na príklade iných žien, v diskusii s nimi získavame rozhľad a otvárajú sa nám nové možnosti. Ženy potrebujú cítiť a vedieť, že tam vonku je niekto, kto prežíva to isté, čo ony, kto sa cíti rovnako ako sa cítia ony a navzájom sa podporovať a hľadať riešenia.

Aj akčné ženy sa potrebujú spomaliť

„Konferencia Pre zdravie ženy je tu preto, aby nám všetkým každoročne pripomínala, aké dôležité je spomaliť. Zastaviť to rýchle životné tempo, ktoré máme a venovať pozornosť sebe samej. Môjmu telu, ktoré mi vysiela signály, keď niečo nie je v poriadku. Vedieť ich rozpoznať nie je jednoduché, ale ani nemožné. Hlavne ich nemôžeme ignorovať. A to si musí každá žena uvedomiť. Že prevencia je tu preto, aby nás chránila. Aby mamy zostali zdravé a silné pre svoje deti, rodinu a najbližších. Lebo až keď sa žena postará sama o seba, svoje zdravie a šťastné prežívanie, môže sa postarať o všetkých naokolo,“ hovorí autorka konceptu interaktívnej konferencie Pre zdravie ženy, Martina Novotná, zakladateľka online magazínu združujúcemu podnikateľky, Akčné ženy.

Ďalšie česko-slovenské plány na rok 2022

V budúcom roku majú Akčné ženy v pláne zintenzívniť zvyšovanie povedomia o dôležitosti prevencie zdravia a hovoriť o tom ešte hlasnejšie. Preto pripravujú konferenciu až v dvoch mestách na Slovensku, v Bratislave a Košiciach. Idú však ešte ďalej a púšťajú sa do organizácie konferencie aj v prvom meste za hranicami našej vlasti, v českej Prahe. „Veríme, že osvetu je potrebné šíriť celosvetovo. Už počas minulého aj tohto ročníka nás vďaka celodennému streamovaniu celého programu online, sledovali ženy na Kostarike aj v Anglicku. Čechy stále berieme tak trochu ako našu súčasť, ja sama žijem v Prahe a mnohé ženy medzi Slovenskom a našimi najbližšími susedmi pravidelne cestujú za prácou i rodinou. Veríme, že česko-slovenský formát bude mať zmysel,“ uzatvára Martina Novotná.

Interaktívnu konferenciu o všetkom, čo sa týka ženského zdravia prináša ženám každého veku, a nielen im, online magazín pre podnikateľky a všetky ženy, ktoré sa chcú inšpirovať navzájom, akcnezeny.sk

Konferenciu bolo možné zorganizovať vďaka našim partnerom. Veľká vďaka nášmu VIP generálnemu partnerovi STADA pharma, hlavným partnerom Theramex, Gyncare, Pavelka, nášmu moto partnerovi Peugeot a ďalším.

Ďakujeme Všeobecnej zdravotnej poisťovni, spoločnosti Pre Spánok, Inca Collagen, Body Fix, Diagnose me, Mary Kay a ďalším.

Veľká vďaka patrí rovnako všetkym našim mediálnym partnerom a rovnako všetkým, ktorí nám venovali darčeky pre naše účastničky.

 

Zdieľať článok:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Podobné články